V. Blinkevičiūtė ragina I. Šimonytę pagaliau prabilti dėl A. Anušausko: konservatoriai peržengė visas ribas

Partijos naujienos
2024-03-16
Vilija Blinkevičiūtė
LSDP Vilija Blinkevičiūtė

Premjerė Ingrida Šimonytė turėtų nedelsti ir kuo greičiau Lietuvos žmonėms paaiškinti, kodėl iš užimamų pareigų traukiasi krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, sako opozicinės Socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.

Pasak LSDP lyderės, „vertinant susiklosčiusią saugumo situaciją, visuomenės nerimo jausmą, tyla iš I. Šimonytės, kuri visiškai nekomentuoja situacijos, kuomet atsistatydina gynybos ministras – itin neatsakingas žingsnis“.

„Susidaro įspūdis, kad konservatoriai savo vidines kovas pavertė valstybės problema. Tai yra neprofesionalumo viršūnė. Vietoj žadėtos lyderystės Vyriausybėje matome vaikų darželį. Konservatorių vadovybė vis dar nesiteikia ir nenori visuomenei paaiškinti, kodėl vykstant karui ir likus 6 mėnesiams iki rinkimų, ir dargi Rusijos prezidento vadinamųjų rinkimų savaitgalį, gali būti keičiamas mūsų krašto apsaugos ministras.

Premjerę ir konservatorių lyderį raginu tuoj pat informuoti žmones apie susiklosčiusią situaciją Vyriausybėje. Nepalikti žmonių nežinioje visą savaitgalį ir kuo greičiau paaiškinti gyventojams savo sprendimų motyvus ir situaciją. Neatsakinga didinti įtampą ir paleisti gandų malūną“, – sako V. Blinkevičiūtė.

Primena, kad grasinimais atsistatydinti konservatoriai švaistėsi ne kartą

LSDP pirmininkė atkreipia dėmesį, kad ši Vyriausybė jau dusyk grasino atsistatydinti – po Baltarusijos trąšų pervežimo skandalo konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis ir premjerė I. Šimonytė laidė užuominas apie atsistatydinimą. Maža to, prieš NATO viršūnių susitikimą Vilniuje premjerė paskelbė atsistatydinimo datą, bet po to savo pažadą atsiėmė ir atsiprašė.

„I. Šimonytės grasinimai atsistatydinti prieš pat NATO viršūnių susitikimą, gynybos poreikių neatitinkančio biudžeto priėmimas, o tuomet staigus susirūpinimas, nuolatinės konservatorių lyderių tarpusavio kovos bei konfliktai su Prezidentu – visa tai silpnina mūsų valstybę, sukuria papildomas rizikas mūsų saugumui.

Žvalgyba viešai perspėjo, kad turime padidintas kaimynų-agresorių saugumo tarnybų pastangas organizuoti incidentus ir provokacijas, esame rinkimų ir išorinių iššūkių laikotarpyje. Tad konservatorių lyderiai pagaliau turėtų susiprasti bei elgtis profesionaliai ir atsakingai“, – ragina V. Blinkevičiūtė.

Gaukite naujienas į savo el. paštą

Naujienos apie renginius bei svarbūs straipsniai

Gaukite naujienas į savo el. paštą

Naujienos apie renginius bei svarbūs straipsniai

Prašome palaukti

Ačiū. Jūsų registracija sėkminga.

Mūsų partneriai